Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Nádcukor porcukor fehér bio biorganik 500g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D35431

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez.

 
Összetevők: nádcukor 
Nem ökológiai gazdálkodásból. 
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 99g
 amelyből cukor: 99g
Fehérje:   0g
Só:   0g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország
 

Leírás és Paraméterek

összetevők bio nádcukor* *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
használat/adagolás Felhasználása: édesítésre, süteményekhez, krémekhez, díszítéshez. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
tárolás Száraz, hűvös helyen tartandó.