Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Natúr tea Anyalevél szennatermés 50g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D7130

Leírás és Paraméterek

 
Az anyalevél, más néven szenna számos gyógyhatással bír. Erős hashajtó hatása révén növeli a bélmozgást, alkalmas az egész emésztőcsatorna átmosására, a lépben lerakódott feldolgozatlan anyagok kipucolására. Az anyalevél a fogyasztó, anyagcsere-fokozó, epehajtó, bőrtisztító, illetve a vérkeringést javító gyógyteák fontos alkotórésze. Lázcsillapító hatású, csökkenti a belső tűzérzetet, továbbá gátolja a víz és az ásványi anyagok visszaszívódását a vastagbélből. Hurutos, nedves asztma esetén jótékony hatású. Csökkenti a lelki teher és a melankólia érzetét, növeli a szellemi befogadó készséget, frissít és aktivizál.

Fontos! Az anyalevél irritálja és szárítja a nyálkahártyát, így gyulladások, tápcsatornafekély, kiszáradás, legyengült, hasmenéses állapotok esetén, illetve görcsöknél a fogyasztása nem ajánlott. A gyomor és a belek sebei, fekélyei esetén kimondottan ártó hatása van. Hosszú távú vagy nagy mennyiségű fogyasztása nem javasolt. Használata terhességi, szoptatási időszak alatt és 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott! Szárító hatása miatt ügyeljen a folyadék bevitelre.

Miért környezetbarát, öko?

- Természetes, szárított gyógynövény

Kiszerelés

50 g

használat/adagolás Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel. A teákat a következő formában készítsük: Forrázat készítés: Virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalamzó termésekből (édeskömény, ánizs-termés) forrázással készítünk teát. A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük. Főzet készítés: Gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk. A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük. Áztatás készítése: Azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük (csipkehús, fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk). Szűrés után ízesítjük. A natúr teát ízesítés nélkül, esetleg mézzel, szaharinnal fogyasszuk.