Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Natúr tea Citromfű levél 50g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D32099

Leírás és Paraméterek

Gyógyhatásai

Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túlműködésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.

A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, segítik az ajakherpesz gyógyulását, és felére csökkentik a vírusfertőzés kiújulásának gyakoriságát.

Elkészítés

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Felhasználása belsőleg

Idegnyugtatásra, depresszióra naponta 1-3 csészével ihatnak belőle étkezések között. Ízesítés nélkül fogyasztandó. Görcsös, ideges hányás esetén apránként elkortyolgatva kell egy csészével meginni belőle. Vízhajtásra reggel éhgyomorra egy csészével igyunk.
Megfázás, influenza esetén izzasztásra használható, ágyban fekve, forrón kell ilyenkor meginni belőle legalább két csészével egymás után. Emésztésjavításra étkezés előtt fogyasszanak belőle egy csészényit. Ha alvásproblémákra isszuk, este, lefekvés előtt tanácsos egy langyos csésze teát elkortyolgatnunk.
Napi egy-három csészével korlátlan ideig iható.

Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál teafű 2,5 dl vízhez).

Felhasználása külsőleg

Sebfertőtlenítésre, övsömörre, daganatokra, zúzódásra, reumatikus fájdalomra bedörzsölőként használjuk a teáját.

használat/adagolás Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel. A teákat a következő formában készítsük: Forrázat készítés: Virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalamzó termésekből (édeskömény, ánizs-termés) forrázással készítünk teát. A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük. Főzet készítés: Gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk. A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük. Áztatás készítése: Azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük (csipkehús, fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk). Szűrés után ízesítjük. A natúr teát ízesítés nélkül, esetleg mézzel, szaharinnal fogyasszuk.