Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Nature Cookta Citromsav 500g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D60759

Leírás és Paraméterek

A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% citromsav
Kiszerelés: 500 gramm

A fehér színű, kristályos por nagyszerűen oldódik folyadékokban, vízmentes tulajdonsága miatt könnyen adagolhatja ételek, italok készítésénél.

A termék garantáltan nátrium-glutamát-mentes, valamint gyártási technológiája és alapanyaga is garantáltan génmanipuláció-mentes. Sokban hasonlít az aszkorbinsavra, csupán egyetlen oxigénatommal tartalmaz többet nála. A citromsav teljesen természetes vegyület, a természetben nagy számban fordul elő különböző gyümölcsökben (főképp a citrusfélékben, eperben, és – a fekete áfonya kivételével – a 
bogyós gyümölcsökben).

Nem is gondolnánk, mennyi ételünkben szerepel ez a csodavegyület összetevőként: a készen kapható élelmiszerek dobozán az E330-as szám a citromsav élelmiszeripari jelöléseként funkcionál.
A Nature Cookta Citromsav felhasználhatóságát tekintve a konyhatechnika több pontján is érdemes bevetni. Alkalmazásával gyümölcseink sokáig frissek maradhatnak, mivel gátolja az oxidációt, ezáltal sokkal lassabban barnulnak meg. A dzsemek és lekvárok készítése mellett az ételekhez adagolva meghosszabbítja azok tartósságát. Napi bevihető maximum mennyisége nincs meghatározva, bátran ízesíthetjük citromsavval a nyári, hűsítő italokat, sorbeteket is.