Az aszalt datolyát fogyaszthatjuk magában is, úgy is remek csemege. De sütéshez, főzéshez is felhasználhatjuk, alapanyaga lehet salátáknak, elő- és főételeknek, szószoknak, nem csak desszerteknek. Számos közel-keleti étel elképzelhetetlen nélküle.
Egy őszies, kevert saláta igazán különlegessé tehető pár szem datolyával. Ha tovább akarjuk fokozni az élvezeteket, adjunk hozzá egy kevés balzsamecetet, ami nagyon jól illik a datolya édességéhez.
Datolyával készült desszertek esetében a gyümölcs édessége miatt csökkentsük a hozzáadott cukor mennyiségét. Néhány esetben a cukor teljesen elhagyható, mert a datolya önmagában is meg tudja adni a kívánt édes ízt. Így sokkal egészségesebb és alacsonyabb energiatartalmú fogások készíthetők.
Összetevők: datolya
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1450 kJ / 341 kcal |
Zsír: |
0,03 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
81,9 g |
- amelyből cukor: |
67,4 g |
Fehérje: |
2,2 g |
Só: |
0,8175 g |