Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Rédei bio brokkoli csiráztatásra 15g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D50912

Leírás és Paraméterek

BROKKOLI BIO
Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 7 nap.

használat/adagolás Vetés: egész évben. Egy tányérban 1-2 evőkanál magot egyenletesen elszórni. Hőmérséklet: 20 C. Öntözés: naponta. Csírázási idő: 3-7 nap. Alkalmazás: Tegyünk 1-2 evőkanál brokkolimagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és helyezzük a csíráztató edénybe. Tegyük 20 C-os világos helyiségbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta kétszer langyos vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat. 3-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Ismételjük meg hetente a csíráztatást, így folyamatosan friss vitaminhoz jutunk. Felhasználás: A brokkolicsíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. Sok kalciumot és szulforafán nevű vegyületet tartalmaz, amely elpusztítja a Helicobakter pyloti-t, ami a fekélyek és a gyomor rákos megbetegedéséért felelős.