Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Shiitake gomba 90g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D27815

Kellemes fokhagymára emlékeztető illat értékes fehérjetartalommal

A Shiitake (Lentinula edodes) egy Kelet-Ázsiában honos, fán élő gombafajta. A távol-keleti gyógyászatban már évezredek óta használják az immunrendszer támogatására, betegségek és radikális kezelések után. Marhaín-levesbe főzve hasznos a szervezet természetes védekező rendszerének megőrzése érdekében. Gazdag fehérje- és káliumforrás, tönkjében sok cink található, emellett értékes poliszacharidokat is tartalmaz.

Áztatás után bármilyen ételhez hozzáadható. Napi 5 db (kb. 20 g) gomba elfogyasztása ajánlott.

Leírás és Paraméterek

összetevők szárított shiitake gomba
használat/adagolás Naponta 5 db (kb. 20 g) gomba elgogyasztása ajánlott, melyet a következő módon készítünk elő: A gombafejeket forró vízben kb. 1 órán át áztaatjuk, utána hideg vízzel leöblítjük. Nagyobb darabokra vágjuk, így bármilyen magyaros ételhez (pl.: vadhús pörkölt) hozzá lehet főzni. Hagyományos csirke leves shiitake gombával: Hozzávalók (1 személyre): 1 csirkecomb, 5 fej shiitake gomba, 6 szem jujuba, 1 csomag ginseng gyökér, fél gerezd fokhagyma, 2 szelet gyömbér, ízlés szerint só. A gombákat a fennt említett módon áztatjuk, szeleteljük. A csirkecombot 4 egyenlő részre vágjuk, majd egy lábasban megfőzzük. A félig kész húst kivesszük, és egy másik edényben 1,5 l vízzel és a felszeletelt hozzávalókkal nagy lángon felforraljuk. Forrás után kis lángon további 40 percig főzzük. Az elkészült levest melegen tálaljuk.
tárolás Száraz, hűvös helyen.