A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelynek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval.
A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetők.
A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. az omega-3 zsírsavaknak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz a linolsavnak.
A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
A kendermag pozitív hatásai:
- Csökkentheti a koleszterin- és a triglicerid szintet,
segíthet megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkentheti a vérnyomást.
- Elhízás esetén segíthet visszaállítani az ideális testsúlyt,
kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
- Erősítheti az immunrendszert.
- Agyműködés serkentő (fehérjepótlás az agyban).
- Rendszeres fogyasztása alapvetően segítheti szervezetünket abban,
hogy megelőzzük vagy javítsuk a rosszindulatú elváltozásokat.
Összetevők:
Kendermag őrlemény, C-vitamin (aszkorbinsav).
A kapszula borítása: színezék (titán-dioxid), zselatin.
A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.
Felhasználási javaslat:
1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!